Te goed verzekerd: 3x

Tijdens de analyse ontdekten wij de volgende "vreemde" situatie. De ondernemer (accountant) had een uitstekende beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Hij was zelfs zo goed verzekerd dat hij 3 x ingedekt was voor hetzelfde risico. Kortom: iets te veel van het goede.

 

Situatie

Tijdens het doornemen van de polismap van een accountant (ondernemer) bekeken wij de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Uit het polisblad bleek dat zowel de  bedrijfsaansprakelijkheid als de particuliere aansprakelijkheid was afgedekt. Dit was goed geregeld.

In dezelfde map kwamen wij vervolgens een losse bedrijfsaansprakelijkheidverzekering tegen. Dit was echter al goed geregeld bij de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Een dubbele verzekering.

Daarnaast was er privé ook nog een particuliere aansprakelijkheidsverzekering gesloten. De derde keer gedekt.

Actie

Uiteraard zijn twee van de drie verzekeringen stopgezet. De accountant bespaart nu jaarlijks € 950,- op zijn premie. Het uitzoekwerk liet hij vanaf dat moment aan ons over.

Tip

Lees de polisbladen door (spannend is het niet, maar het kan u veel opleveren). Natuurlijk doen wij het ook graag voor u.

Klik hier om terug te gaan.