Niet gebruiken, wel betalen

Tijdens de analyse ontdekten wij een "vreemde situatie" bij de autoverzekeringen. Het bedrijf groeit en had geen tijd om regelmatig de polismap door te nemen. Wij deden het graag voor hen en vonden het volgende ...

 

Situatie

Het bedrijf groeit. Vanuit de schuur achter de woning is het bedrijf van een eenmanszaak uitgegroeid tot een bedrijf met 15 man personeel en 8 bestelauto's.

De autoverzekeringen

Alle autoverzekeringen zien er hetzelfde uit. Het eigen risico bedraagt standaard € 135,-. Helaas wordt er niet al jaren schadevrij gereden met de bussen. Hierdoor heeft een laag eigen risico geen zin. Door de terugval in no-claim bij een schadegeval door eigen schuld wordt een kleine schade immers altijd voor eigen rekening genomen. De premieverhoging is namelijk hoger in de eerste paar jaar dan de totale schade.

Actie

Wij adviseerden een hoger eigen risico op elke polis te laten opnemen en een  premiekorting te bedingen. De ondernemer bespaart nu op jaarbasis € 1.140,-.

Tip

Verzeker geen zaken waarbij de kans klein is dat u een claim indient. Laat het altijd even controleren door een expert, voordat u iets aanpast. Daarnaast is het verstandig om periodiek uw verzekeringen op dit soort zaken te laten controleren. Wij doen het graag, snel en goed voor u.

 Klik hier om terug te gaan.