Welke verzekering: twee opties

Investeringen in IT zijn vaak fors. Zo ook bij dit advocatenkantoor. Alleen: hoe verzeker je dit? En hoe is de premie en dekking-verhouding?

 

Situatie

Bij een advocatenkantoor namen wij de polismap door. De inventaris was verzekerd voor een bedrag van € 115.000,-. Ons viel op dat er vooral veel was geïnvesteerd in de modernste computer- en randapparatuur. De advocaat vertelde trots dat zij wel € 55.000,- aan automatisering hadden uitgegeven.

In onze analyse hebben wij de inventaris als praatstuk geel gemaakt. Het kan zijn dat er bewust is gekozen om de computers mee te verzekeren onder de kantoorinventaris. Maar in dit geval zou het ook kunnen dat er een aparte computer- elektronicaverzekering gewenst is. Voordeel van het verzekeren onder de inventaris is de lagere premie. De dekking is echter duidelijk minder uitgebreid dan op een specifieke computerpolis.

Actie

Het resultaat was dat de klant nu bewust ging kiezen uit twee opties. Zij was nu volledig op de hoogte van de voor- en nadelen van beide opties. In overleg is besloten om deze polis zo te laten.

 Klik hier om terug te gaan.